ceturtdiena, 2016. gada 14. jūlijs

Likumi perfektam tēlam darba vide

Pieturies pie kvalitātes standartiem

Darot darbu, kas varbūt nav mūsu „sapņu darbs” vai vienkārši motivācijas trūkuma dēļ, mēs varam nonākt pie „gana labi” attieksmes, kad visus uzticamos darbus nedarām ar pilnu atdevi neiekūdām sevi tajos, ar domu, ka gan jau būs gana labi. Ja gribam atstāt labu iespaidu par sevi gan uz klientiem, gan uz mūsu darba devēju būtu vienmēr jācenšas ievērot atbilstošus kvalitātes standartus. Situācijās, kad trūkst motivācijas darboties konkrētajā vietā, vajadzētu racionāli pārdomāt un saprast vai ir jēgpilni palikt šajā darbavietā vai meklēt ko jaunu. Nevajag lieki mocīt ne sevi, ne citus.

Pašdisciplīna

Pašdisciplīna ir viena no rakstura īpašībām, kas ir ļoti būtiska visas jomās gan profesionālajā darbībā gan ikdienas dzīvē un komunikācijā. Šī viena īpašība ietver ļoti daudz sakot ar to, kā mēs pieejam darbam, darbavietai. Stephen R. Coveyir ļoti labi teicis: „Tikai disciplinētie cilvēki ir patiesi brīvi. Pārējie ir savu kaislību, iegribu un emociju vergi!” Šis citāts ļoti labi atspoguļo to, ka, lai radītu labu tēlu par sevi darbavietā vai jebkurā citā dzīves sfērā mums jābūt padisciplinētiem un mūsu emocijas un kaislības jānoliek otrā plānā, darbam jāiet bez liekām lietām, kas traucē un ietekmē tevi.

Esi vienmēr laikā

Punktualitāte ir ļoti būtiska iezīme, kuru pielietojot mūsu profesionālajā karjerā, spējam radīt labāko tēlu par sevi. Cilvēks, kas vienmēr ir laikā un nekavē atstāj iespaidu, ka uz viņu vienmēr varēs paļauties, kas ir loti būtiski.

Esi produktīvs

Centies savā darba laikā padarīt maksimāli iespējamo. Taustāms rezultāts, ko var novērtēt, sniedz lielisku atskaites punktu, lai varētu vērtēt cilvēku. Jo vairāk spēsi kvalitatīvi padarīt, jo labāks iespaids par tevi kā darbinieku būs.

Neiesaisties tenkās

Bieži vien lielākos kolektīvos cilvēki iesaistās tenkās, aprunā viens otru, tas ne vien ir veltīgi izniekots laiks, ko varētu daudz produktīvāk izmantot tiešo darba pienākumu izpildei, un arī atstāj sliktu negatīvu tēlu par tevi kā cilvēku un darbinieku.