pirmdiena, 2016. gada 8. augusts

Lietas, ko turīgi cilvēki dara atšķirīgi no pārējām

Mēs visi lielākā vai mazākā mērā vēlamies būt veiksmīgi un turīgi un bieži aizdomājamies, kādēļ dažiem tas izdodas savukārt citiem ne. Vai to ietekmē no inteliģences līmenis, veiksmes vai tieši pretēji neveiksme? Pētnieki apgalvo, ka tās ir visas muļķības un vienīgais, kas atšķir veiksmīgus cilvēkus no pārējiem, ir domu gājiens. Kāds ir turīgu cilvēku domu gājiens un ko tie dara savādāk nekā pārējie?

Turīgi cilvēki domā – es radu savu dzīvi!

Jāsaprot, ka tikai tu pats un neviens cits kontrolē savu dzīvi. Jāuzņemas atbildība par lietam, ko tu dari un jāveido dzīve tāda, kādu tu to vēlies redzēt. Jābeidz kritizēt citus cilvēkus vai apstākļus par to, ka notiek dzīvē tā kā gribētos, jābeidz meklēt attaisnojumus.

Koncentrējas uz iespējām

Ļoti daudz ir atkarīgs no mūsu individuālās lietu uztveres, jebkuru – lietu labu vai sliktu, mēs varam uztvert divējādi, kā iespēju vai kā šķērsli mūsu ceļā uz mūsu mērķiem. Šeit arī slēpjas mūsu iespēja arī neveiksmes uztvert kā sava veida mācību un atspēriena punktu turpmākiem centieniem sasniegt iecerēto.

Domā plaši!

Mūsu individuālie sasniegumi ir tieši saistīti ar mūsu domām. Ja mēs domājam par viduvēju dzīvesveidu, tad visticamāk, ja strādāsim pietiekami cītīgi, mēs to arī sasniegsim. Tādēļ, jādomā plašāk, jāzinās savas vēlmes un jāsapņo plaši, tas mums dod mērķi, atskaites punktu, ko vēlamies sasniegt. Ja cilvēkam nav noteikta mērķa, tas plūst pa straumi un visticamāk neko nesasniegs. Mērķi, pat ja tie ir grandiozi un no pirmā acu uzmetiena nesasniedzami, to esamība jau ir viens solist tuvāk to sasniegšanai. Pieredzējuši cilvēki māca, ka jāuzstāda mērķi, tad tie jāsadala vieglākos sasniedzamos procesos un jāstrādā tik tālu, kamēr esam to sasnieguši, visu laiku paturot acu priekšā lielo galamērķi.

Apbrīno citus veiksmīgus cilvēkus

Bieži vien televīzijā, internetā un presē mēs saskaramies ar negatīvu attieksmi, savā ziņā neveselīgu skaudību pret veiksmīgiem un turīgiem cilvēkiem. Bet būtu jāsaprot, ka mēs varam ļoti daudz mācīties, par šo cilvēku veiksmes un panākuma ceļu un, apgūtās lietas, pielietot arī savā ceļā uz nospraustajiem mērķiem.