ceturtdiena, 2016. gada 13. oktobris

Kredītreitings

Mūsdienās kredītreitings nosaka to, vai aizdevējs piešķirs Jums nepieciešamo kredītu vai nē. Ja arī Jūs vēlaties uzlabot savu kredītu, lūk, kas Jums ir jādara.

Ziniet visu par savu pašreizējo finansiālo situāciju

Jūs varat noteikt savu kredītreitingu bankās, piemēram, Citadele vai meklēt internetā. Ja neesat izmantojuši šo iespēju, ir pienācis laiks to darīt.

Saņemot informāciju par savu kredītreitingu, pārbaudiet to. Ja viss liekas labi, bet Jums joprojām ir slikts kredītreitings, ir pienācis laiks uzzināt, kas tam ir par iemeslu.

Ir pieci nozīmīgi faktori, kas ietekmē jūsu kredītreitingu: maksājumu vēsture, neatmaksāti kredīta atlikumi, kredītvēsture, kredītu veidi, un pieprasījumi. Aizdevēji noteikti vēlas sadarboties ar patērētājiem, kam ir lieliska maksājumu vēsture, zemas kredīta bilances, ilgāka un stabilāka kredītvēsturi, laba kredītu veidu kombinācija, un mazāk pieprasījumu.

Veiciet maksājumus laicīgi

Tas ir būtiskākais no visiem faktoriem, un tas ir iemesls, kāpēc Jums ir nepieciešams būt papildus piesardzīgiem, lai izvairītos no maksājumu kavējuma. Novēloti maksājumi bojās Jūsu kredītreitingu un reputāciju ne tikai Jūsu aizdevēja priekšā, bet visu pārējo aizdevēju priekšā, kā arī tāpēc, ka Jūsu grēki tiks atspoguļoti Jūsu kredīta ziņojumu. Papildus tam, kavēti maksājumi parasti liek Jums maksāt savu grūti nopelnīto naudu par procentu maksājumiem un soda maksām, ko Jūs nevarat atgūt.